miercuri, 21 mai 2014

10 Ganduri de moment (IX)

1) Nimic nu se naste din nimic,nimic nu se pierde, totul se transforma...suficient ca sa intelegem ca si fictiunea nu este tocmai fictiune ,adica are o acoperire intr-un plan real..Putem asadar  vorbi de o realitate subtila numita fictiune care opereaza cu esente,idei desprinse anume din realitatea fizica.Nu exista ce vreau sa spun ,imaginatie pura!
2) In filmele horror am remarcat ca intotdeauna cine se indoieste de existenta monstrului ,aceia sunt cei care o sfarsesc infiorator in coltii acestuia!Nu credeti ca exista un sambure de adevar?.Asta asa, apropos de cei care nega existenta raului,a diavolului.
3)Cred ca dincolo de acest univers fizic ,material,observabil exista  un univers subtil, spiritual,invizibil.
Stiinta studieaza doar efecte,pe cand adevarata Cauza tine de un Spirit suprem  care se mainifesta ca Vointa de sine statatoare.
4)"Micul Print" cu rasul sau stelar, e asa, ca o sfidare la adresa tuturor oamenilor de stiinta care nu pot pricepe ca sunt lucruri esentiale invizibile ochiului ,lucruri ce nu pot asadar fi studiate empiric ,dar  se pot totusi vedea si simti cu Inima !Mesajul fundamental al cartii!
5)Tot ce e liric este strabatut de o unda de tristete.Nimic nu egaleaza ca expresie  poetica ,farmecul,.muzicalitatea si coloratura genului artistic liric!
6)Cu un pic de atentie,meditatie cred ca fiecare putem afla semnale divine ce indica necesitatea unor transformari in viata noastra.
7)Incerc inainte de a adormi sa deschid o poarta imaginara intr-o lume a fericirii si beatitudinii supreme.Este o alta  forma  de invocare sacra.
8)Eu cred ca un mic gest de omenie la timpul potrivit poate lungi viata omului.Este precum scanteia ce reaprinde focul ce sta sa se stinga.
9)Spiritul se manifesta prin Vointa!El este primordial materiei.Adica orice lucru material,exceptand lumea naturala,este rodul vointei cuiva de a-l produce!Natura tine fireste de o Vointa divina.
10)Daca Dumnezeu mi-ar permite o dorinta,aceea ar fi sansa de mai bine a celor napastuiti.Nu ma pot impaca deloc cu ideea ca unii au atat de indurat pe lumea asta.Trebuie sa fie iubiti!




Niciun comentariu: