joi, 8 mai 2014

10 Ganduri de moment(V)

1)Ati auzit adeseori,"Sanatate maica,ca e mai buna decat toate".Nu ."Inima buna" ar trebui sa ne uram !
Era si o vorba candva,astazi nu o mai auzi;"Buna sa-ti fie inima,fiule!"

2)Trebuie sa aspiri catre intreg,ca sa poti iubi cu adevarat fiecare parte.
In arta legea suprema de compozitie are in vizor triada:ritm-echilibru-unitate prin care partile componente se leaga se armonizeaza.

3)Mai multe fractii in matematica pentru a se putea aduna trebuiesc aduse la acelasi numitor comun.
Suntem fractii dintr-un intreg fiecare cu un anume numarator si numitor.Ne putem intelege,comunica,ajuta,cu conditia de a ne apropia de acel mare numitor comun,Evident, doar iubirea,aspiratia catre ea poate amplifica fiecare numarator pentru  a putea aduna.

 4)Fericirea adevarata tine de o stare colectiva,nu ma pot simti cu adevarat fericit  cand in jurul meu exista atata suferinta.Si de-ar fi toti oamenii din lume fericiti si doar unul singur suferind,tot revoltator ar fi!.

5)Traim prea mult doar pentru sine,iar asta egocentrism se cheama.Iata inamicul iubirii,mandria eului mereu nesatul de sine insusi!
Ne mai mira de ce exista atata suferinta in lume.

6)Care preot spune raspicat in biserica enoriasilor,cereti puterea de a iubi,unde este iubire vin si celelalte bune si de folos!

7)Tinem mai mult la a avea dreptatea noastra decat la a iubi.Lesne astfel se ajunge la divort!

8)Dupa ce a citit Biblia,Sfantul Augustin a rezumat-o monumental intr-o simpla fraza"Iubeste si fa ce vrei!".Nu uitati,iubirea,cum spune  Biblia  inca din Vechiul Testament"..acopera o multime de pacate".Din pacate,nu afirmam nici baremi atat cat putem iubi!

9) Copacul imi pare  cea mai minunata catedrala !

10)Paradoxal,iubirea de aproapele tau incepe cu a te desta pe tine insuti.Nu am asteptari sa fiu inteles,dar imi voi mentine mereu aceasta afirmatie.


2 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Deşi aş avea toate motivele să comentez fiecare gând în parte, fiindcă s-ar putea umple pagini întregi dezvoltând fiecare răspuns, din lipsă de timp, las aici esenţialul: ferice de omul care îţi câştigă iubirea! Puterea ta de a dărui este mare, atât de mare încât este greu să găseşti inima care să poată cuprindă toată iubirea de care eşti capabil să o dăruieşti.Eşti ca un ocean care încearcă în zadar să dăruiască apele sale albiei unui râu! Da, eşti un om deosebit.

Modart spunea...

Multumesc de asa ganduri incurajatoare...cateodata nu prea mai cred in mine,sunt foarte ravasit de tot ce se intampla in jur,de eforturi care se soldeaza nefast pentru mine.Multe si greu de sous sunt,,,si stare nu prea mai am ,ca iata de ce transmit doar asa niste ganduri de moment.
Eu am inteles de mult ca aceasta putere de a iubi trebuie sa staruie in mintea omului cat mai des cu putinta.Doar astfel putem deveni mai buni.
Din pacate accentul cade mereu pe sine...iata de ce trebuie sa te subminezi,sa te "detesti' ca sa afli accentul de forta,major,armonic al iubirii pentru aproapele tau.Si orice vietuitoare!