marți, 13 mai 2014

Nu Dumnezeu lasa catastrofele...

Nu Dumnezeu trimite cutremure,boli,suferinte asupra oamenilor!!!
Exista anumite legi divine care odata incalcate atrag cu sine acestea.
El doar atrage atentia prin anumiti sfinti,profeti,oameni cu har despre ce se va intampla daca legile sfinte ale creatiei continua sa fie incalcate.Cauza si efect,nimic mai mult.

Din pacate multi isi imagineaza un Dumnezeu resentimentar,razboinic,care trimite catastrofe peste pamant,suparat fiind pe odraslele sale .Nimic mai eronat!
Dumnezeu l-a creat Liber pe om,altminteri l-am fi acuzat probabil de dictatura.Fa ce vrei,dar nu incalca anumite principii ce tin de armonia universala.Nu le-am ascultat ,am intrecut cu mult masura,tragem fireste ponoasele de rigoare!
Ganditi-va spre exemplu la  pacientul  grav bolnav care nu asculta de avertismentul  medicului grijuliu ce ii prezinta urmarile in cazul nerespectarii unui tratament adecvat.
Iar cel mai sfant si adecvat tratament ,este fireste cel ce vizeaza o inima cat mai generoasa,mai primitoare,mai iubitoare.

Neascultarea omului cauzeaza atatea napaste,drame,tragedii.
Parintele pleaca de acasa si-i spune copilului."Fa ce vrei tu dar ,ai grija dragul meu,nu te juca cu focul!".Copilul neascultator aprinde un chibrit si uite asa...se poate intampla o tragedie.Cine este asadar vinovat?
Sa intelegem clar,Dumnezeu ca Vointa unica creatoare,se reprezinta si exercita faptic prin anumite legi universale care fireste trebuiesc respectate.Nu vrea El  sa se intample anumite catstrofe,boli,nu este dorinta sau alegerea sa,este alegerea noastra,neascultarea care conduce de mii de ani fireste catre o karma  negativa. Cand creste nepermisibil de mult apare fireste ruptura,dezechilibrul,raul manifestat sub diverse forme!

Nu Dumnezeu lasa catastrofesa se intample,noi le lasam se intample prin atitudinea noastra nesabuita!
Nu Dumnezeu distruge,noi ne autodistrugem incredintandu-ne banilor,puterii,viciilor..devenind mandri,invidiosi,egocentrici,rautaciosi.
Urmam indeosebi planuri egoiste ,personale,uitam de legea suprema a iubirii !

Solutia?
Caiti-va si reabilitati-va prin fapte bune.E atata suferinta in jur!Rugati-va mult!
Deoarece legea divina cunoaste si praguri numite iertari,gratieri...ele fireste trebuiesc meritate!






Niciun comentariu: