miercuri, 11 noiembrie 2015

Film /Phonix


Regia :Christian Petzold
Roluri principale: Nina Hoss,Ronald Zehrefeld
Genul: drama

Per ansamblu ,un film  interesant prin subiectul sau ,un film fin ,psihologic,frumos regizat!

Dragostea lui Nelly fata de sot,speranta de a-l revedea intr-o zi , este faptul ce i-a dat puterea de a indura si rezista umilintelor  din  lagarul de concentrare .In urma unei operatii faciale,chipul ei va capata alt aspect,asemanator,dar nu tocmai ca cel dinainte.
Dupa ce isi gaseste sotul ,el nu o va recunoaste dar ii propune datorita asemanarii  sa joace rolul de sotie pentru a intra in posesia averii ei.El este  convins ca sotia sa si familia ei au murit cu totii in urma Holocaustului.
Nelly va accepta acest rol din dorinta de a-si cunoaste mai bine sotul,despre care cea mai buna prietena declara ca este un tradator.Ea continua insa sa creada in el,spera ca nu sunt decat barfe.
S-a inselat sau nu,o va recunoaste sau nu pana la urma sotul,cum a decurs aceasta reintalnire intre cei doi in acesta stranie situatie ...va las drept procvocare ,invitatia de a-l urmariti online.



ps;Finalul ,foarte sugestiv ,dar totusi ,parca mai trebuia ceva adaugat acolo,prea abrupt!
Altminteri,cantecul ei spune totul !




2 comentarii:

Modart spunea...

Trebuie sa fac remarca,asta datorita unor comentarii citite...vaz ca multi nu au intelers ca abia cand ea a cantat ,sotul o va recunoaste!Vocea anume rezervata la inceput,aproape ca vorbeste ,nu canta...si surpriza apoi cand isi da drumul la voce in partea a doua!Ati observat reactia lui de uimire totala,nu mai poate canta la pian....vocea minunata este exact a sotiei sale!!!straina de langa el ,este chiar sotia sa!
Nu e vorba de o a doua parte a filmului!
Totul s-a terminat,cortina a cazut.,,cum spune si cantecul!

Modart spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.