sâmbătă, 10 mai 2014

10 Ganduri de moment(VI)

1) Unii devin mai usor scuzabili decat altii.Nu ca ar avea un pacat mai mic,ci pentru ca au comparativ o anume calitate  vizibila .Cred ca a socoti corect ,obiectiv ,e cu neputinta omeneste.
2) Unii reusesc admirabil sa para ceea ce nu sunt.Altii se arata asa cum sunt si lesne sunt de judecat.
3) "Cel ce nu are nimic" a devenit o obsesie pentru mine.
4) Invocam mereu ceva pe parcursul vietii.Chemam ceva in inima noastra,cu disperare uneori,si uneori nu mai vine!Cand se termina speranta incepe necredinta.Singura cale este de a redesoperi iubirea.
5)Inima inimioara ,,,cine e cea mai iubitoare din tara?
6) Traiesc clipa uneori cu gandul la eternitate.E un amestec de beatitudine dar si un soi de melancolie trista.
7) Uneori simt ca am murit candva . Traiesc ca atare pentru a descoperi ce inseamna viata.
8) Uimirea in arta sau natura,este ceea ce purcede dintr-o emotie puternica.Daca nu ne mai uimeste nimic ,inseamna ca am murit sufleteste.
9)Vorbe doar vorbe...si totusi,ele te pot inalta, sau distruge!
10)Sa iubesti si sa nu fii iubit,iata o tragedie!Cauti un razem,o consolare si uite asa gandul tau prinde aripi pana la Dumnezeu.El nu poate fi decat "Cel care te iubeste!".

4 comentarii:

Aurora Georgescu spunea...

Gândurile tale, mi-au dat de ... gândit. Este mult adevăr în ele şi subscriu. Aş adăuga: niciodată nu eşti singur pe lume; există întotdeauna cineva, undeva, dornic să-ţi întindă o mână. Uneori chiar cu vădită afecţiune.Trebuie doar să vrei să priveşti în jur.

Modart spunea...

da,sunt si oameni cum spui,,,dar zau de ceva timp bunatatea asta omeneasca parca s-a cam rarit.Am sentimentul ca ceva straniu ,rau se intampla in lumea intreaga la ora actuala.Si mi-e teama.Pentru generatia de maine.

Aurora Georgescu spunea...

Nu este vorba de un sentiment straniu ci de realitatea de care ne izbim: atâta timp cât scara valorilor este dată de bani, toate sentimentele pălesc.
Şi atâta timp cât şcoala nu se mai ocupă de cultivarea preceptelor morale la elevi, iar părinţii prea ocupaţi cu "job"-ul nu mai au timp să se ocupe de copii, chiar avem motive de îngrijorare pentru generaţia de mâine.

Modart spunea...

Asta se intampla pentru ca marile corporatii ale lumii tin la putere.O competitie stupida intre ele pentru suprematie,fara sa le intereseze ca afecteaza intreaga societate omeneasca.trag de oameni pentru castiguri fabuloase,ii exploateaza in diverse moduri,sunt platiti execrabil la munci de jos,si multe altele.
Straniu...ma refer la ceva karmic,astral,ceva pe care il simt cumva si mi-e greu sa-l definesc anume.S-a produs o ruptura,s-a spart o aura importanta in plan subtil ,cosmic...