vineri, 6 iunie 2014

Efectul stresului...

Citeam candva demult, si foarte interesant mi se pare de stiut,de luat in consideratie:

Exista 3 faze ale stresului.

1) Faza de alarma
2) Faza de rezistenta 
si tineti-va bine...
3) Faza de epuizare

Asadar:

1) Esti stresat din cauza unei probleme dificile ivite pe neasteptate.Organismul se autosesizeaza,adica se aprinde acolo un  beculet rosu  pe creier ,avertizand-te ca esti in impas ca trebuie urgent sa iei masuri,sa cauti solutii.
2)  Rezisti,adica te consumi nervos,suporti obstacole,respingeri,birocratie,prostie,etc,duci munca de lamurire cu mai multe persoane,incerci diverse strategii,metode sa gasesti solutii,te rogi,plangi ,etc,etc,etc
3) In fine, ai reusit sa rezolvi problema ce-ti statea ca un ghimpe pe suflet.
Acum te gandesti ca vei fi satisfacut,multumit,detensionat,ca te-ai linistit pentru totdeauna. NU!
Rasufli usurat pe moment,apoi zilele urmatoare,sau poate ceva mai tarziu,depinde de gravitatea si durata problemei, vei traversa o stare de sfaseala,oboseala,epuizare psihica si chiar fizica.

Problema s-a rezolvat,ai rezistat eroic,dar nu vei fi scutit de o stare proasta ca urmare a tot ce ai avut negativ de acumulat ,emotie,teama de nereusita,panica si desigur,nervi terfeliti.
Asadar,pana si o victorie in acest caz,are parfumul ei de infrangere...
Dar daca ai pierdut lupta?Daca ai rezistat mult timp fara succes!
Iata desigur o problema si mai dureroasa.
Nu pot spune decat atat:"Da-mi Doamne nu mai mult decat pot duce!"PS:Sa nu va mire asadar de ce uneori va simtiti deprimati,obositi...chiar si atunci cand cerul vietii voastre se arata albastru ,surazator!

Niciun comentariu: