duminică, 22 iunie 2014

5 GANDURI DE MOMENT (XI)

1) De ce este atat de natanga ,de proasta fiinta asta omeneasca,era asa o mare nedumerire pentru Kant,incat neimpacandu-se defel cu acest gand l-a intrebat critic pe Dumnezeu.. de ce l-ai  facut pe om atat de imperfect,de neputincios?!Uneori gandesc la fel...

2) Raisa Gorbaciov a fost intrebata odata despre credinta in Dumnezeu. Raspunsul ei simplu si fara ezitare a fost:" Cred in omul bun."O da,m-am saturat de eterna afirmatie despre cat de pacatosi suntem,mi se pare ofensator la adresa celora care se straduiesc sa fie buni suportant multe necazuri,suferinti ,,,ori m-am saturat despre cat vorbesc unii despre Credinta lor uitand sa fie buni!Pana una alta, sa fim mai buni,,,este mai important decat credinta ce adeseori constat,probeaza haina ipocriziei.

3) Te-ai imbolnavit mai putin sau mai grav,unii afirma ca divinitatea semnaleaza astfel ca ceva ai gresit undeva,ca ai pacatuit.O fi si asa, poate,dar nu poti generaliza,,,unii aspira mizeriile din jur ,se consuma sufleteste,se imbolnavesc.De jertfa inimii bune care  sufera nedreptatea si uratenia din jur nu ati auzit?

4) Dailai Lama spunea ca "religia mea se numeste Bunatate"Iar biserica,templul este in inima omului!
Ma intreb acum care sunt resorturile care determina bunatatea,si cat de curata sa fie inima asta a omului ca sa primeasca lumina sfanta in ea?!

5) "Cauta si vei afla,bate si ti se va deschide,cere si ti se va da!"-interesanta tripleta asta!Un adevar in trei afirmatii surate.Care sa fie acela?Ca la capatul oricarui drum exista Cineva!?Doar ca noi nu parcurgem acest drum pana la capat ,tot cotim,stagnam,dam inapoi de la calea ce duce catre destinatia finala.Murim asadar in necunoastere si neimpacare?









Niciun comentariu: