duminică, 1 iunie 2014

Credinta - 4 ganduri de moment



1)"Daca crezi ,am 1000 de argumente,daca nu,nu am nici unul!" -Sfantul Augustin

Sa intelegem asadar ,credinta e o pornire inascuta pe care am cam pierdut-o?
Posedam asadar credinta pe scara de la foarte putin la ...deloc!Sfintii mai mult.
In acest sens vorba biblica "De-am avea credinta cat un graunte de mustar, am muta muntii din loc" .

Poti creste in credinta daca exista o scanteie de credinta.
Chiar daca esti ateu,ea exista undeva in subconstientul tau ancestral, ramand fireste sa o redescoperi precum Sfantul Augustin.


2)"Nu eu te-am vindecat,ci credinta ta!"-Iisus

Pasiunea in ceva ,e defapt tot un act de credinta ,Cu siguranta,ajuta spiritului tau,il intretine si chiar purifica.
Nu exista deduc ,vindecare miraculoasa fara credinta.Ca sa primesti  harul vindecarii  sfinte trebuie sa posezi calitatea credintei .Miracolul este expresia credintei.Embrionul mirabilei samante....

3)"Cred Doamne,ajuta necredintei mele"-Biblia(nu retin capitolul)

Evident oscilam intre doua stari de spirit antagonice.Ori doar vrem sa credem,ceea ce fireste nu e tocmai totuna cu "cred!".Luand insa in calcul conditia decazuta in disgratie a omului,"a vrea sa crezi" devine ma gandesc similar cu "a crede".
Cred in cineva,l-am inselat totusi,ceva s-a rupt in relatia respectiva ,,,se impune ca urmare dorinta,un   "vreau" din toata inima ca acea persoana sa-mi permita sa cred din nou in ea!Vreau implicit  sa creada in mine ...desi i-am gresit.Si mi se permite deoarece acel cineva...iarta,Iubeste!


4)"Prin credinta intelegem ca lumile au fost intocmite prin Cuvantul lui Dumnezeu,incat tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad"-Evrei10.11

Spiritul este primordial materiei!Explicam candva  cuiva astfel:" Priveste acest creion,nu ar fi fost daca cineva nu si-ar fi dorit sa-l creeze.Asta e posibil deoarece posezi cuvantul,judecata lui.Prin el iti pui in minte sa realizezi ceva,nu prin altceva.
Asadar,orice lucru material din jur ,exceptand fireste cele ale Naturii(creatia Creatorului,Cuvantul Primordial)este  rodul Cuvantului Tau Interior care tine de spirit...ceva imaterial,invizibil,antemergator creatiei.Cuvantul transpus in ganduri conduce la actiune,fapte.

Desigur,de la spiritul implicat in producerea unui simplu creion si pana la acela spre exemplu ,de a scrie o carte,exista desigur o mare diferenta.Exista in functie de anumite criterii spirite mai mici sau mai mari,ceea ce nu inseamna fireste ca primele sunt de ignorat.Cuvantul zideste,dar tot cuvantul poate distrugeIata spiritul binelui  si cel al raului.
Revenind la citat ,credinta o gasesc drept o  punte esentiala de legatura intre Cuvantul Primordial si  Cuvantul Tau Interior,fireste, in cel mai profund sens al expresiei


Niciun comentariu: